Összes oldalmegjelenítés

2010. november 10., szerda

Költözünk? Helyet keresünk a Föld Helyett.

    Úgy tűnik ezt a Planétát „kivégeztük”, így aztán érthető a tudósok, kutatók igyekezete, hogy elérhető közelségbe „élhető” bolygót találjanak.
Munkásságukat nagyjából követve meg kell állapítanom, hogy a „lepukkant” Földünknél számottevően silányabb jövőbeni Planéták sorára akadtak. Eddig! Vagy titkolják a szuper Planétát?! Igazából ez nem is érdekel, pusztán csak abból a szempontból kísérem figyelemmel az igyekezetüket, miszerint is ŐK mit tekintenek „életnek”?, mi számukra az „élhetőség”?, mármint az emberfajta számára, és milyen elképzelésük van a még élhetőbbé tétel vonatkozásában?
    Sokkal inkább fontosabb (szerintem) az a kérdés, hogy kik költöznek? Annak a valószínűsége, hogy 6,5 milliárd ember, NULLA! Igen ám de akkor kik? A Kiválasztottak? És milyen kritériumok alapján lesznek Kiválasztottak? Pénz? Hatalom? Kapcsolat? Tudás? Fajfenntartó képesség? Hm?! Egy biztos! Bármilyen alapon is, de süllyedő hajót hagynak el. Az új Planétán bármily eredményesen tevékenykednek is annak gyakorlati kihatása a tönkretett régire, hogy is mondjam,….!? Szóval kérdéses. Így aztán azt az ideológiát, hogy értünk teszik, felejtsük el. Menekülnek. Megtehetik. Megjegyzem a mi pénzünk is „benne” van a lehetőség megteremtésében. 
    Az, hogy a mi sorsunk mi lesz, nagyjából tudjuk. No és mi fog történni az új Planétával? Ugye valamilyen szinten élhetőnek kellett lennie, mivel ez kiválasztási szempont. Mi meg majd MÉG élhetőbbé tesszük, természetesen, jó szokásunkhoz híven, az ottani élet rovására. Röviden úgy „komfortosítunk”, hogy pusztítunk. Nem probléma. Rengeteg bolygó van az Univerzumban. Legfeljebb ismét költözünk!
Én azért maradnék. Nem tudom miért, de valahogy közel került hozzám ez a Föld nevezetű bolygó és nem akaródzik költözni. Volt már olyan, hogy a hazám elhagyására szólítottak fel. Igaz az csak egy- azóta hál’Istennek eltűnt- politikus volt, nem a Világvége fenyegetettsége.                       Mivel, mint mondtam, maradnék, óhatatlanul eszembe jut, a legfontosabb kérdés:
    Mi lenne, ha az ÚJ OTTHONUNK megteremtésére fordított forrásokat a JELENLEGI felújítására költenénk? Annyira még nem roncs, hogy ne tudnánk rajta segíteni.
Aki meg menni akar, hát építsen magának egy bolygók között vándorló saját bolygót és bolyongjon. Az itt maradóktól mindig kaphat egy kis „hazai” rádióüzenetet:
„FIGYELEM! Ez itt a Föld! Kérem a követési távolságot betartani!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése