Összes oldalmegjelenítés

2010. november 22., hétfő

Kis(s) magyar értelmező szótár, "Ha egy nő azt mondja...:"

Csak!
Ezt a szót a hölgyek a viták, érvelések és egyéb kommunikációk lezárására használják. Ha elhangzik, nincs semmi teendőd. Fogd be a szád. 
5 perc!
Ha már fel van öltözve fél órát jelent. Ha még nincs felöltözve másfél óra. Az 5 perc egy esetben kettő percet jelent: ha 5 perc meccsnézést kaptál, mielőtt le kell vinned a szemetet.
Semmi!
Ez a vihar előtti csend. Igazából „valamit” jelent, amiért te vagy a hibás. A „semmi”-vel kezdődő viták vége a „csak” szokott lenni.
Menj csak!
Ez nem engedély! Ez fenyegetés. Ne menj!
Hangos sóhaj!
Bár nem szó, mégis ide tartozik. Általában az „Istenem!” szóval párosul. Jelentése: a nőd meg van győződve róla, hogy te egy idióta vagy, és csodálkozik, hogy bírja ki veled. Ha megkérdezed miért sóhajtott, akkor a válasz „semmi”. A többit lásd ott.
Rendben!
Ez az egyik legveszélyesebb kifejezés! Azt jelenti, hogy még alaposan meg kell fontolnia, mikor és hogyan fizetsz meg azért, amit most tenni szándékozol.
Köszönöm!
Valamit megköszön. Ne firtasd a dolgot, egyszerűen mondd azt, hogy „Szívesen!”



És egy vicc:
Templomi esküvő. Zajlik a szertartás. A vőlegény egyszer csak sápadtan, izgatott hangon az atya szavába vág:
- Bocsánat atyám. Mit mondott? Meddig?



2010. november 10., szerda

Költözünk? Helyet keresünk a Föld Helyett.

    Úgy tűnik ezt a Planétát „kivégeztük”, így aztán érthető a tudósok, kutatók igyekezete, hogy elérhető közelségbe „élhető” bolygót találjanak.
Munkásságukat nagyjából követve meg kell állapítanom, hogy a „lepukkant” Földünknél számottevően silányabb jövőbeni Planéták sorára akadtak. Eddig! Vagy titkolják a szuper Planétát?! Igazából ez nem is érdekel, pusztán csak abból a szempontból kísérem figyelemmel az igyekezetüket, miszerint is ŐK mit tekintenek „életnek”?, mi számukra az „élhetőség”?, mármint az emberfajta számára, és milyen elképzelésük van a még élhetőbbé tétel vonatkozásában?
    Sokkal inkább fontosabb (szerintem) az a kérdés, hogy kik költöznek? Annak a valószínűsége, hogy 6,5 milliárd ember, NULLA! Igen ám de akkor kik? A Kiválasztottak? És milyen kritériumok alapján lesznek Kiválasztottak? Pénz? Hatalom? Kapcsolat? Tudás? Fajfenntartó képesség? Hm?! Egy biztos! Bármilyen alapon is, de süllyedő hajót hagynak el. Az új Planétán bármily eredményesen tevékenykednek is annak gyakorlati kihatása a tönkretett régire, hogy is mondjam,….!? Szóval kérdéses. Így aztán azt az ideológiát, hogy értünk teszik, felejtsük el. Menekülnek. Megtehetik. Megjegyzem a mi pénzünk is „benne” van a lehetőség megteremtésében. 
    Az, hogy a mi sorsunk mi lesz, nagyjából tudjuk. No és mi fog történni az új Planétával? Ugye valamilyen szinten élhetőnek kellett lennie, mivel ez kiválasztási szempont. Mi meg majd MÉG élhetőbbé tesszük, természetesen, jó szokásunkhoz híven, az ottani élet rovására. Röviden úgy „komfortosítunk”, hogy pusztítunk. Nem probléma. Rengeteg bolygó van az Univerzumban. Legfeljebb ismét költözünk!
Én azért maradnék. Nem tudom miért, de valahogy közel került hozzám ez a Föld nevezetű bolygó és nem akaródzik költözni. Volt már olyan, hogy a hazám elhagyására szólítottak fel. Igaz az csak egy- azóta hál’Istennek eltűnt- politikus volt, nem a Világvége fenyegetettsége.                       Mivel, mint mondtam, maradnék, óhatatlanul eszembe jut, a legfontosabb kérdés:
    Mi lenne, ha az ÚJ OTTHONUNK megteremtésére fordított forrásokat a JELENLEGI felújítására költenénk? Annyira még nem roncs, hogy ne tudnánk rajta segíteni.
Aki meg menni akar, hát építsen magának egy bolygók között vándorló saját bolygót és bolyongjon. Az itt maradóktól mindig kaphat egy kis „hazai” rádióüzenetet:
„FIGYELEM! Ez itt a Föld! Kérem a követési távolságot betartani!”

2010. november 9., kedd

Viasat History: II VH. szinesben, és még szinesebben…


A NatGeo, és a Spektrum mellett kedvelem ezt a csatornát is. Reggeli készítés közben hallgattam, részben néztem, a II. Világháború történéseiről szóló sorozat egyik epizódját. Ez jelesül arról szólt, hogy a szembenálló hatalmak, a fegyveres küzdelem mellett igyekeztek az ellenfél gazdasági ellehetetlenítését is elérni. 
A Német Birodalom angol font hamisításáról. 
Ennek a lényege röviden az, hogy rengeteg hamis angol fonttal csökkentik annak vásárlóértékét, és inflációba, ezzel gazdasági válságba taszítják a szembenálló Angliát.

    A történelmi igazság kedvéért jegyzem meg, hogy ez úgy kezdődött, mint egy rendes „kocsmai verekedés”, azaz „csak visszaütöttek. Akkoriban Németországban már jegyrendszer volt, és az angolok hamis élelmiszer, és üzemanyag jegyeket dobtak le repülőgépről. Sokat! Nos erre „rágtak” be a németek és elhatározták, hogy tömérdek hamis angol fonttal visszavágnak. Semmire nem mentek vele, mert az angolok tudtak róla. Előre.
De nem is ezt akarom részletezni, hanem szeretnék egy kis kedvet csinálni az olvasáshoz.

Bárány Tamás: Nagy idők tanúja c. könyvének egyik epizódja éppen ide „passzol”. „Zanzásítva” írom csak le, ezúton is bocsánatot kérve az írótól, de remélem, felkelti érdeklődéseteket és a többi, hasonló színvonalú, szellemes történet megismerésére sarkall. Tehát olvasni fogtok.
   „Főszereplőnknek tudomására jutott, hogy a német felső vezetés latolgatja a font hamisításának lehetőségét. Első útja Angliába vezetett, és kapcsolatai révén elérte, hogy döntésre képes vezető előtt elmondja koncepcióját.
Ugyebár a „pénzcsinálás” nem kevés pénzbe kerül. Pláne ha hamis.
No és ha jól sikerül, és beáramlik Angliába, meg a nagyvilágba, annak igen komoly következményei lehetnek. Ezért azt javasolta, hogy az általa megadott rendelésnek megfelelően eredeti angol fontot bocsássanak számára, amit ő hamis font-ként, megfelelő részesedés ellenében, elad a németeknek. Miután sikerült a „haszon” elosztásában és néhány részletkérdésben megegyezni, azonnal Németországba utazott. 
   Ugyancsak kapcsolatai révén sikerült tárgyalóasztalhoz ülni, a német vezetéssel. Vállalta, hogy az általuk igényelt mennyiségben, és ütemezésben, hamis angol fontot szállít, természetesen megfelelő jutalék ellenében, és teljes titoktartás mellett. Szándéka komolyságát alátámasztandó, egy táska, különböző címletű, és sorozatszámú, teljesen „nyomdaszagú”, friss ropogós angol fontot adott át, hogy azt a szakértők megvizsgálhassák. Mondanom sem kell, hogy eredeti, az angolok által rendelkezésére bocsátott angol font-ról volt szó. Ennek ellenére egy egyik szakértő „fenntartását” fejezte ki a „hamisítvány minőségét” illetően.
   A „pénzhamisítás” beindult. A világ minden területén beszivárgott a „hamis-eredeti” angol font, és kiállta próbát. Akadálytalanul bevonult a világ pénz piacára. A németek csodálkoztak ugyan a várt hatás elmaradása miatt, de hősünk nagyszerűen élt a részesedéséből.”

A könyv a két világháború közötti időtől, a szocializmus „győzedelmes” építgetéséig terjedő időszakot dolgozza fel, igazán élvezetes szellemes történetekkel.
Jó szórakozást!

2010. november 8., hétfő

Miért ilyen a .....?

     Nincs olyan társadalmi formáció amelyben  ne lenne szükség a rend fenntartására, és ehhez eszközökre. A modern társadalmakban személyes megvalósítóit rendőrnek nevezik. Jogilag és mentálisan is külön  „fajta”. Jogilag azért, mert megkülönböztetett  személyi védelemben részesül. Gyakorlatilag sérthetetlen, „védett hatalmi személy” akinek a megsértése (bármely formában) minősített eset. Ez természetesen szolgálat alatt meg is illeti, azonban egy „ügyes húzással” miszerint is bármikor szolgálatba helyezheti magát,  állandó! 
Tapasztalatom szerint a hatalom, és a pénz az emberek meghatározó többségénél nemkívánatos személyiségtorzuláshoz vezet.
Az állandó „sérthetetlenség” állapota, nagyképűséget, lenézést, a másik semmibevételét, „fellegekben járást” eredményez. Ez különösen igaz a magyar rendőrökre. Külön társadalmi réteg.  Sajnos ennek a magatartásformának a felvételét az is befolyásolja, mégpedig nagyon erősen, hogy Magyarországon a RENDŐRSÉG, nem a rendet, az állampolgárok nyugalmát, hanem a mindenkori politikai hatalmat védi. Ennek eredményeként, aki eltérő magatartást tanúsít, például „Szolgál és Véd”, hamar „kívül” találja magát. (Addig marad Sheriff valaki az USA-ban amíg lehozza a Mary macskáját a fáról. Merthogy amennyiben nem úgy Mary nem fog rá szavazni. Tehát nem lesz Sheriff.) Uralkodó nézet kis honunkban: „Majd, ha vér folyik!” A politika, büntetésre és nem megelőzésre kényszerít. Egy rendőr  panaszolta, hogy amikor büszkén jelentette a kapitánynak, hogy szolgálata alatt elfogott két körözött egyént, meghiúsított egy betörést, megbékített egy már-már eldurvuló családi vitát, a kapitány megkérdezte: Hány büntető cédulát (csekket) osztott ki? Ez természetesen a pálya elején volt. Azóta megtanulta. Jó srác akkor lesz, ha büntet! Nos rejtőzködve (TILOS!) trafizik, keresgéli a világítás nélküli kerékpárosokat, az utóbbi időben azokat szondáztatja(!), és JÓ RENDŐR.    Nehéz ilyen körülmények között jellemesnek maradni, és még nehezebb jellemesen benn maradni. Mindezek alapján a rendőrök állandóan félelemben élnek. És ezt nem csak a külső, SŐT, inkább a BELSŐ,az  „egymástól félés” motiválja.  Ehhez társul még a korrupció állandó vádja.  Szép kis élet, és bizalom!
Ennyit a személyiség torzulás valószínűségének alátámasztásáról.

Aki alkalmazkodik, annak biztos pálya. Rendkívül előnyös feltételek között tanulhatnak, mehetnek előre. Óriási lehetőségeik vannak a különböző biztonsági cégeknél. Ez igaz az aktív rendőrökre is! Egyre jelentősebb a magánnyomozati tevékenységük. Az egyszerű megfigyeléstől, a bírósági perek nyomozati alátámasztásáig.
SZÓVAL SZÉP LASSAN ISTENNÉ VÁLHATNAK, AZZAL A KIS KÜLÖNBSÉGGEL, HOGY ISTEN NEM AKAR RENDŐR LENNI! 
És végül!
Ma Magyarországon a legbiztosabb pálya: RENDŐR.
Csak bírni kell idegekkel, és gyomorral.

Egy barátom mesélte, ő is hallotta:
Kinéztem az erkélyen és láttam, hogy két pasi feszegeti a garázsajtómat. Beszóltam a rendőrségre. Azt mondták, oldjam meg mert nincs járőrkocsijuk. Gondoltam megoldom. Betelefonáltam, hogy lelőttem két embert. Öt percen belül 4 járőrkocsi volt ott. Kérdőre vontak, hogy hazudtam. Én is őket, hogy hazudtak. A betörőket azért elfogták.”

„Egy vérből valók vagyunk, Te meg Én! Jó vadászatot!” Dzsungel Könyve

        A „problémahegyek” akkor kezdtek el tornyosulni, amikor a dögevő-csúcsragadozó, közismertebb nevén, ember, különválasztotta a fajfenntartást, az örömszerzéstől. Bipoláris világban élvén elkerülhetetlen az „ellentétek vonzzák egymást” természeti törvény érvényesülése, így természetessé vált az „örömvadászat”. Kétségkívül, az állatvilágból örökölt tulajdonságai alapján, a hímnemű egyed, ismertebb nevén a férfi – itt és most csak az anatómiai jellegzetességei alapján értendő, mivel a FÉRFI számottevően több mint a nemzőszerve, az aktívabb fél - a VADÁSZ! A nő – itt és most csak mint anatómiailag „ellendarab”, mivel a NŐ is számottevően több mint „dekoráció a nemiszervén” -  a  „ZSÁKMÁNY”. 
Egyesek kiemelik, sőt döntő fontosságot tulajdonítanak a VADÁSZ dominanciájának, ellenálhatatlanságára appellálva, véleményem szerint azonban a helyzet fordított.
Ez a „nyúl” már rég kiválasztja magának a „vadászt” mielőtt az még ezt észrevenné, így a sikeres vadászat igazi meghatározója Ő, mármint a NŐ! Itt is igaz, hogy „Nem mindegy ki fogja a puskát!”!
Kedves vadászok! Nem kell felháborodni! Elég a sikeres „vadászatokat” őszintén felidézni. 
JA! Az erőszak-történetekkel a Btk. foglalkozik. Bocs!
Itt kell megemlítenem a Női vadászokat. Vannak! Nem is kevesen, csak roppant jól álcázzák magukat. A préda kiszemelését követően ügyesen úgy manővereznek, hogy előálljon a klasszikus felállás.
Nos ennek a „vadászatnak” számos jellem- és, magatartásformáló hatása van. Néhány, a teljesség igénye nélkül.
A fajfenntartás szinte teljes mértékben a nők kezébe került. Az eszközök rendelkezésükre állnak. Egy nő mindent megtesz azért, hogy teherbe essen, és azért is, hogy ne. 
Mindkét fél, különösen a „becserkészés” időszakában, felveszi az „előnyös oldal mutatása” állapotot. Az imponálási kényszer, különösen a férfi részéről, igen erős, nem ritkán későbbi hátrányos helyzetet megalapozó. A tudati állapot „beszűkül”.  A siker érdekében a Nő olyan tulajdonságokkal ruházza fel a férfit, amilyet az csak szeretne magának, de ebben az állapotában létezését szentül hiszi. 
Ebben a helyzetben bekövetkezhet a legbonyolultabb állapot a: szerelem. Nos ez az, az állapot, ami ellen védtelenek vagyunk. Bekövetkezése nem szándék kérdése. Számtalan olyan állapotunk van, mely akaratunktól független, tehát nem azért következik be, mert akarjuk. Például az éhség, a fáradtság, a szomorúság, stb. 
Természetesen akkor eszünk, amikor akarunk, akkor pihenünk, amikor akarunk és így tovább, és végül annyi kapcsolatunk lehet, amennyit csak akarunk. De! Nem leszünk éhesek attól, hogy azok akarunk lenni, stb. így a szerelem sem akarat kérdése. Nos ez az állapot, Szabó Magda szavával élve „keserédes”, véleményem szerint „ítélőképesség-korlátos kóros elmeállapot”. Legfőbb jellemzője a másik iránti felhőtlen elfogultság. Nos ebben az elmeállapotban házassági döntést hozni, nagy felelőtlenség. Annyi még hozzátartozik a szerelem anatómiájához, hogy valamelyik félnél hamarabb véget ér. Ez bizony a másik számára fájdalmas. Az már csak hab a tortán, ha kezdettől „egyirányú”.  Statisztikai felmérések szerint az érdekházasságok, amennyiben hosszútávú érdekekhez fűződnek, tartósak. Birtok, a birtokkal, hatalom, a hatalommal, stb..
Végül is a kollektív vadászat vége: szex vagy házasság, vagy mindkettő.
Persze lehetne így is:
„A fiú és a lány már nagyon régóta együtt járnak. Nagyon jól megértik egymást.
Egy nap a fiú megkérdezi a lányt:
- Hozzám jössz feleségül.
- NEM!
Válaszolja a lány.
És azóta is boldogan élnek.”
Jó vadászatot!

Hír:” Eltűnnek a méhek!” Gondolatok a méhek nemi élete abberációjáról, különös tekintettel az őszi-téli időszakra.


Nem véletlenül ragadtam „klaviatúrát”! Nap mint nap rémítő hírek látnak napvilágot a különböző média formációkban arról, hogy ez a rendkívül szorgalmas, és hasznos – nem csak a méz miatt – rovarka, a kipusztulás szélére sodródott. Egyszerűen „eltűntek”! Az okkutatásban természetesen első helyezett a csúcsragadozó-mindenevő állat, ismertebb nevén az  ember, közismerten természetellenes, természetgyilkos magatartása miatt. Nyilván nem arra gondolok, hogy ezek kis lények a mézhamisítás feletti bánatukban egyszerűen „föld alá süllyedtek” szégyenükben.
A magam eszköztárával, nulla irányába konvergáló biológiai ismeretanyagomra csak kicsit, megfigyeléseimre, és az ilyen esetekben alkalmazott sajátos logikai kontsrukciómra azonban határozottan támaszkodva, megpróbálok hozzájárulni a rejtély egy lehetséges okának feltárásához.

A méhek, mint ismeretes, repülni és járkálni is tudnak. Lábacskájuk meglehetősen korlátozott mozgást tesz lehetővé, azonban ez nem keseríti el őket, mivel szárnyaikkal nagy területet képesek birtokba venni. Érthető módon tehát ezt használják az alapanyag-lelőhely és a feldolgozó üzem – amely egyben az otthonuk is (praktikus) – közötti távolság leküzdésére. Itt kell megjegyezni, hogy a lábuk egyben az alapanyag szállító területe is, így tehát a járás a beszerzett anyag mennyiségének függvényében egyre nehézkesebbé válik.
És ekkor jön az első negatív hatás! Az időjárás! Bizony ősszel, de különösen télen, eleinte csak korlátozottan később egyáltalán nem képesek a közlekedésre. Így aztán beszorulnak a lakóhelyükre, ami nem lenne baj, hiszen kellő mennyiségű, immáron feldolgozott élelem áll a rendelkezésükre, de azért egy ilyen kényszerbezártság nem túl szívderítő.
És folytatódik a „katasztrófasorozat”!
A csúcsragadozó ember egyszerűen elveszi gondos munkájuk gyümölcsének nagy részét, épp csak annyit meghagyva, hogy ne pusztuljanak éhen a következő dolgos időszak kezdetéig. Különösebben nem hatja meg őket, hogy sok mindenre felhasználja a végterméküket. Gondolom, ha „megcsíphetnék” a hamisítókat, akkor még jól meg is CSÍPNÉK őket.
No de semmi baj! Éhen azért nem halnak, jó melegben vannak, ideje hát az örömök habzsolásának. A „Ki-kicsoda” és a „kártyajátékok” után jöhet a SZEX! És jön a meglepetés! Az hogy több ezren vannak tudták. De, hogy csak egy NŐ! És az is MEKKORA!!!
       Nos Kéremtisztelettel! Itt az ideje végiggondolni a tényeket!
Ugyebár se járni, se repülni nem tudok!
Be vagyok zárva!
A kajámat elvették, épp csak éhen nem döglök! 
Egy NŐ van az egész bandára, de az is „BRÜNHILDA”!

Tegye szívére a kezét az, aki úgy gondolja, mindezek után még van kedve a SZEX-hez!?
Anélkül meg érdemes élni?

A fogszabályozásról!


Heim Pál Gyermekkórház
Tájékoztató nyilatkozat
Fogszabályzó kezelésre.
/Részletek/

8.) „…. Kisebb vagy közepes mértékű gyökérfelszívódás létre jöhet. Az állkapocsízület nem mindig alkalmazkodik az új helyzethez, ezért izületi fájdalom, kattogás is felléphet időlegesen, vagy véglegesen. A beragasztott készülék eltávolításakor a fogzománc megsérülhet.”

Összefoglalva: Szabályosan álló enyhén gyökérfelszívódott, itt-ott zománcsérült, ezért tömött fogak, melyek tulajdonosának étkezését halljuk is, hiszen „kattog”.

15.) „ A páciens tudomásul veszi, hogy a fogszabályzó kezeléssel az archarmónia is módosulhat.”

Kérdés: És még mi, módosulhat?
Összefoglalva: Lehetek Alain Delon vagy Quaismodo? Szerencsés esetben megmaradok annak, aki voltam.

Ui.: Mindezek alapján én lehet, hogy a kicsit szabálytalan, viszont makkegészséges fogaimnál maradnék, a saját „fizimiskámmal”.

Gondolatok a dimenziókról, avagy mit lát(hat)unk, tapasztal(ha)tunk...

A bennünket körülvevő világot néha sajátosan látjuk, és ilyenkor elgondolkodunk a miért?-en. Meghívlak egy gondolatkísérletre. Az érthetőség és a kísérlet céljából hozzunk létre egy kis teremtményt, a továbbiakban „állatka”, amely helyettünk járja be kísérleti tereinket.
Kezdjük a legegyszerűbbel, a „nulladik” dimenzióval. 
Bár a legegyszerűbb, de a legnagyobb szabadságfokú, és ez pedig nem más mint a PONT. Nincs kiterjedése. Két egyenes metszésekor keletkezik. Bárhol lehet a végtelenben. Amennyiben Állatkát ide helyezzük, csodálatos szabadságfoka ellenére nem lát, és nem tapasztal semmit.
Nyissuk ki a világot előtte. Helyezzük „egy” dimenzióba. Ez nem más mint a VONAL. Teljesen mindegy, görbe, vagy egyenes, az Állatka előtt egy más világ nyílik, hisz a vonalat alkotó pontok világából kilépve már van előre és hátra. Igaz jelentősen korlátoztuk de ezzel egyben, teret nyitottunk előtte. Könnyű belátni ugyanis, hogy a többszörösen végtelen pontok világából egy korlátosabb kevésbé végtelen világba került. 
Amennyiben SÍKBA, azaz „két” dimenzióba helyezzük, amelyet ugye két egyenes (három pont, vagy egy pont egy egyenes) határoz meg, még tágabb és egyúttal szűkebb világba került, mivel kitekinthet jobbra is,és balra is. 
A „harmadik” dimenzió, a TÉR megnyitása már egy igen korlátos (a ponthoz képest) de igen változatos világot mutat. Megnyílik a fel és le lehetősége. Amennyiben Állatkába szorult egy kis kreativitás, a madarak röptét figyelve, már gondolkodik a repülőgép megalkotásán.
És itt álljunk meg. Az UFO kérdések egyikére talán egyszerű választ kaphatunk. Mármint arra, hogy miért változatos az alakja, és miért tud oly gyorsan megjelenni és eltűnni?
Kísérletképp vegyünk egy poharat. Helyezzük azt a pontocskára. Állatkánk nem tapasztal semmit. Amennyiben vonalra helyezzük állatkánk maga előtt és mögött megfigyelhet egy-egy pontot, ahol a pohár széle metszi a vonalat, az ő dimenzióját. Amikor felemeljük, semmit nem lát poharunkból. Számára a pohár eltűnik! 
Síkban? Amennyiben szájával lefelé helyezzük el, állatkánk egy kört lát. Ha, aljával lefelé akkor pedig egy korongot. Ha, felemeljük, semmit. 
FIGYELEM! A pohár minden esetben ugyanaz!
Mi négydimenziós világban élünk. A negyedik dimenziónk az IDŐ! Ebben a világban látunk és tapasztalunk.
Mi van, ha „VALAKI” emelgeti felettünk a „poharat”, mondjuk az ötödik, Uram bocsá’, „N”-edik dimenzióban, és akkor, és úgy látjuk, amikor és ahogy metszi a mi dimenziónkat?

2010. november 7., vasárnap

A hülyeség hasznossága és szükségszerűsége a civilizálatlanul viselkedő civilizált társadalmakban.

Mindenekelőtt feltétlenül szükségesnek tartom az "okos"  fogalom ellentétes jelentéseként használt "buta" szó elhatárolását a "hülye" szótól. 
A "buta"az  kéremtisztelettel, tudatlan. Az őt körülvevő körülményekkel, cselekedetei következményeivel nem, kellő mértékben, vagy egyáltalán nincs tisztában, így aztán ebben a tudatlan állapotban elkövetett hülyeségeiért tulajdonképpen nem felelős. A hülye az kérem tudatában van cselekedetének, ahogy a szólás is mondja. "Ezt még a hülye is tud(ja)ta!", következésképpen felelősség terheli! No kérem itt a lényeg. Természetesen a köznyelvben gyakorta adódhatnak félreértések, mint például "A hülyék okoskodnak!", vagy az "Okosok hülyéskednek!" azonban az életből vett, könnyen érthető tapasztalati példákkal az ilyenek könnyedén kezelhetők. Ugyebár nem mindegy, hogy a pl.:a  Parlamentben" Hülyék okoskodnak!", vagy a Kabaréban "Okosok hülyéskednek!".
A hülyeség a normális fonákja, következésképpen egy civilizálatlan társadalomban a társadalom - kívánatos -civilizált oldalát mutatja, ilyenformán pozitív hatóerő. Ugyebár az ember (nem)hülyeségből mondogatta, mindenféle formába burkolva, hogy "Tele van a töke a magyar banki viszonyokkal." Lám-lám ez a "hülyeség" beszivárogni látszik a Parlamentbe. Remélhetőleg hasonló kihatással lesz a (nem)hülyéskedés a már-már tarthatatlan rendőri munkával (Túlkapunk és Félünk),a Multik magyar termelőket nyomorító magatartásával, a Közbeszerzési Korrupciós Konstrukcióval, és még sok mással.
Hülyének lenni, előremutatóan hülyéskedni nagy felelősség. Tudás, tapasztalat és sok-sok (kesernyés) humor szükségeltetik hozzá.
Hát akkor vegyünk nagy levegőt és hajrá.
Egy kis lazítás. Én is úgy hallottam, de jó kis hülyeség:
"Ember kinéz az erkélyen és látja, hogy néhány "Tücsök" (cigány nincs!) éppen a garázsajtaját feszegeti bőszen, "megélhetési zsákmány" reményében. Nosza telefont ragad és bejelenti a rendőrségen. Közlik vele, hogy nincs járőrkocsijuk. Arra a kérdésre, hogy mit tegyen kapott néhány nem alkalmazandó jó tanácsot. Emberünk úgy döntött, hogy ismét betelefonál. Bejelentette, hogy lelőtt két embert! Öt percen belül megérkezett négy járőrautó." Magyarország, magyar rendőrség 2010.
Van min hülyéskednünk.
Jó munkát!