Összes oldalmegjelenítés

2012. január 29., vasárnap

BKV "vezérek" juttatásai, avagy "miért ennyi a jegy, bérlet?"

Kedves budapesti, és vidéki BKV-val utazó honfitársaink!
A BKV-val nem utazók nevében, a BKV-val utazók és saját érdekünkben is úgy gondolom, ez méltánytalan, és tarthatatlan. Megkérdezem vállalkozó, vagy vállalkozásba kényszerített barátaimat, miből fizetnek „prémiumot”, ha veszteséges a cég?

„Az Állami Számvevőszék múlt héten tette közzé a BKV Zrt. gazdálkodásának ellenőrzése után készült jelentést. A vizsgálat során több elmaradásra, gazdaságilag és jogilag helytelen lépésre is fény derült, ilyen például az, hogy a közbeszerzésre vonatkozó előírást megközelítőleg csak az új törvény életbelépése után egy évvel alkották meg, és a viteldíjak meghatározása sem az előírásnak megfelelően történt.”
…..

„A vezetői szerződések tartalmaznak ugyan előírást az alap és az ösztönző prémiumok nagyságára (mindkettő az alapbér 150 százaléka lehet), ám a kifizetett összegek nem voltak arányban a teljesítménnyel, hiszen mögöttük tényleges többletteljesítmény nem volt. Ráadásul az erre vonatkozó előírásban olyan feladatokat is megneveztek prémiumalapnak, melyek munkaköri feladat volt. 2005 és 2010 között a vezérigazgatóknak 97,2 millió, a vezérigazgató-helyetteseknek 513,5 millió, az igazgatóknak pedig 972,4 millió forint került kifizetésre. A bónuszok mellett egyébként 12 havi, a bruttó kereset 2-3 százalékát elérő összegű önkéntes magánnyugdíj- és egészségpénztári tagdíj hozzájárulás, korlátlan szolgálati személygépkocsi és mobilhasználat, 12 havi végkielégítés, 100 nap felmondási idő, 4 havi titoktartási díj, utazási és gépkocsivásárlási kedvezmény is járt a BKV vezető pozíciójú munkavállalóinak.”

http://www.mfor.hu/cikkek/8_ev_alatt_402_milliardott_kapott_a_BKV_az_allamtol__megis_72_milliard_az_adossag.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése