Összes oldalmegjelenítés

2012. január 29., vasárnap

A sör, a bor és a pálinka gyógyhatásai !

Megnyugodtam !!!!


Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör, bor és pálinka.


Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- ésantioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50 %-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.
Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!

A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.
Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak, valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.
Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatejmennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása van.
Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való
fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet.
Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják.A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka valóságos varázsszer.Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz. Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.

A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk akkor a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának kell kipróbálni !

A túlvilágról ez láthatatlan, hát olvasd el még itt !Vajon tudatosan mérgezik a népet? Kábítsák csak a népet. Én benyomok délelőtt 4 azaz négy rosé kisfröccsöt, du ugyanebből 5-öt, hogy jól aludjak, a vizet saját ásott kutamból iszom 1969 óta gyerekeimmel együtt.
A nyaralómba sem engedek be klóros szennyvizet ott is saját ásott kútból merítem. 78 éves vagyok a gyerekeim 42 és 38 évesek. Disznózsíros birkapörkölt. Csülkös velős pacal ami belefér. A doktornő meg nyaljon sót. Nagyapám parasztkolbászon szalonnán élt 92 évet. Apám úgyszintén 86 évet anyám 84 évet ezt kapd ki dokinéni. Ne meséljetek baromságot. Disznózsír és házi víz. 
Különben mentek a lecsóba.Egy doktornő írta hozzá ezt a megjegyzést:Úgy vélem , amit ebben a email-ben leírtak , sajnos megállja a helyét.

Rajtam ne múljon , hogy minél többen legalább elolvassák.ÉRDEMES!Volt egy nagyon érdekes beszélgetés február 22-én a Hír Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban.. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója!
Arányos mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tabletta Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!Ezek után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.
A professzor összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának általánossá válásával.
Múltkor körbement egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez a
szója, mely szintén az élelmiszeripar találmánya.Miből lehet olcsón, nagy tömegben élelmiszert előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból.... Főleg, ha még gén kezelik is, az már abszolút katasztrófa.

A Greenpeace-esek egy áruházban egy csomó konzervet ragasztottak tele figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad. Nahát! Miért nem csodálkozom én ezen...
Szóval ne egyetek szóját, használjatok margarin helyett vajat!Egy neurológus orvos azt is mondta, hogy ez a levél, ha eljut legalább 100 címre, szinte biztos, hogy legalább egy életet megment. Én is beálltam a sorba, hogy eljusson 100 emberhez. Köszönöm, hogy elolvastad. 
Remélem Te is
továbbítod ha nem is 100 emberhez, de legalább a barátaidnak.
(NEM)Tisztelt politizáló "elit" !

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx  Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat?
Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán?
A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!
Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide???
A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is?
Nem ártana, ha a fiatalok, a gyerekeink is tisztában lennének vele, hogy nem kegyelem kenyeret akarunk!
Egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas!
Megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!


                                       Nyugdíjas Barátaim!!!!

 Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei !

Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit....a lerombolt országot.
Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat.
Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. 
A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a  60-as,70-es, 80-as években:

   -  Az úthálózat, járdaépítés,
   -  villamoshálózat, a
   -  vízvezeték- és csatornahálózat, a
   -  telefon- és a
   -  gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.

Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában  a gyári  munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket,kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek.
Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában.
Ők ma a nyugdíjasok.
Ez ma az a korosztály, aki minimálnyugdíjból él!!!
Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve.
Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük
A küzdelmes, munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek.
Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra.
Még boldogok is lehetnek,ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.

                                        Valójában:

Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton.
Most az újabb megalázás!
Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.
Ezt a hazugságot!
Hiszen 40-45 évig  fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri.
A sok  munka elnyűtte - már azokat akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét.
Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről?
Csak addig kellett míg behúzta az ikszet?
Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül!
Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!

És be is villannak a tanultak.

 Katona József. Bánk Bán:Tiborc panasza.

"Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad.
  Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná.
  Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek.
  De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít."

  És még Sánta Ferenc: Sokan voltunk c. novellája is.

Akkor ma, a XXI században ezek az idős emberek is úgy, mint annak idején, menjenek a kénes barlangba?


Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót!!!!!!

Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer  Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor ha ezt  vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 27 %  ÁFA -t mintegy 800 ezer forintot fizetnek be az államnak.
Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót  vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is  fizetnek ... Soroljam még?

Nyugdíjas! Te nem eltartott vagy, hanem adófizető!!!!!!!!

A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót!!!!!
Tehát nem is  indokolt ilyen alapon a szavazati jog.
Vagy Ti másként gondoljátok !!  ??   
Gondolkodj !

BKV "vezérek" juttatásai, avagy "miért ennyi a jegy, bérlet?"

Kedves budapesti, és vidéki BKV-val utazó honfitársaink!
A BKV-val nem utazók nevében, a BKV-val utazók és saját érdekünkben is úgy gondolom, ez méltánytalan, és tarthatatlan. Megkérdezem vállalkozó, vagy vállalkozásba kényszerített barátaimat, miből fizetnek „prémiumot”, ha veszteséges a cég?

„Az Állami Számvevőszék múlt héten tette közzé a BKV Zrt. gazdálkodásának ellenőrzése után készült jelentést. A vizsgálat során több elmaradásra, gazdaságilag és jogilag helytelen lépésre is fény derült, ilyen például az, hogy a közbeszerzésre vonatkozó előírást megközelítőleg csak az új törvény életbelépése után egy évvel alkották meg, és a viteldíjak meghatározása sem az előírásnak megfelelően történt.”
…..

„A vezetői szerződések tartalmaznak ugyan előírást az alap és az ösztönző prémiumok nagyságára (mindkettő az alapbér 150 százaléka lehet), ám a kifizetett összegek nem voltak arányban a teljesítménnyel, hiszen mögöttük tényleges többletteljesítmény nem volt. Ráadásul az erre vonatkozó előírásban olyan feladatokat is megneveztek prémiumalapnak, melyek munkaköri feladat volt. 2005 és 2010 között a vezérigazgatóknak 97,2 millió, a vezérigazgató-helyetteseknek 513,5 millió, az igazgatóknak pedig 972,4 millió forint került kifizetésre. A bónuszok mellett egyébként 12 havi, a bruttó kereset 2-3 százalékát elérő összegű önkéntes magánnyugdíj- és egészségpénztári tagdíj hozzájárulás, korlátlan szolgálati személygépkocsi és mobilhasználat, 12 havi végkielégítés, 100 nap felmondási idő, 4 havi titoktartási díj, utazási és gépkocsivásárlási kedvezmény is járt a BKV vezető pozíciójú munkavállalóinak.”

http://www.mfor.hu/cikkek/8_ev_alatt_402_milliardott_kapott_a_BKV_az_allamtol__megis_72_milliard_az_adossag.html

ADÓSSÁGTÖRTÉNET, és PRÓBÁLKOZÁS.

Orbán most megpróbál valamit, de mivel nem őszinte a  kommunikációja,  kevés az esélye.

Csak akkor vehetjük fel eséllyel a harcot a saját pénzkibocsátásért, ha nem azzal a porhintéssel foglalkozunk,    hogy mennyi a jegybankelnök fizetése, hanem azzal, hogy minden magyar tudja, hogy miért nem nyomtathatunk forintot, miért kell kölcsönt   felvenni kamatra.

A rendszerváltás és az államadósság.
Ki áll a magyar pártok mögött?

2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11, 6 milliárd dollárt fog fizetni csak kamatokra. Sok olvasónk szinte nem tudta felfogni ezt a számot. Hihetetlen volt számukra ez a tény. Pedig az adat igaz! Egyetlen egy cáfolat sem érkezett.

Menjünk vissza egy kicsit a rendszerváltás idejére. 1990 elején a magyar államadósság mintegy 22 milliárd dollár. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma 135 milliárd dollár. Szóval 1990-ben Soros György és Andrew Sarlós felajánlja Antall József leendő miniszterelnöknek, hogy megvásárolják Magyarország adósságállományát.

Soros György
22 milliárd dollárt. Mit kértek cserébe? "Mindössze" a magyar nemzeti vagyon értékesebb darabjait. Itt gondoljon mindenki, amire akar. (A magyar energetikai szektort, az infrastruktúrát, a kommunikációs cégeket, a stratégiai cégeket, közlekedés, pénzügyi szektor, egészségbiztosítók, stb.)

Antall nem vállalta. Elgondolkodott rajta, de nem vállalta. Mint mondta: "...ez kommunikálhatatlan, ezzel ő nem tud kiállni a magyar társadalom színe elé. Nem tudja elmondani, hogy a Nyugat (Soros és Sarlós!), amelytől a felszabadításunkat vártuk, azzal kezdi a felszabadításunkat, hogy az adósságunk fejében elveszi a nemzeti vagyonunkat." Antall József miniszterelnök

Antallal a nyugati pénzemberek, bankárok tudatosították, hogy mi az, amiről sem ő és a kormányzati rendszer egy tagja sem beszélhet sohasem. Ez pedig az államadósság kérdése volt! Amennyiben erről beszéltek volna, azonnali hatállyal "forradalmat" robbantottak volna ki Sorosék (lásd: TAXI-s blokád, és a néppel elsöpörtették volna az Antall-kormányt.) Tilos volt beszélni a fizetési könnyítésről és az átütemezésről is.
Tilos volt, és ma is tilos beszélni az adósságról!

Ez a doktrína még ma is érvényes. Az a politikai erő, mely erről beszél, halál fia. Ezért nem beszél erről a Fidesz sem. Tudni kell, hogy a nyugat a hiteleket a 70-es években arra használta, hogy a szocializmust gyengítse, és adósságcsapdába hajtsa a kommunista rendszert. Ezért joggal elvárható lett volna, hogy egy
rendszerváltáskor ezek az adósságok, melyeknek eredeti célja a rendszer összeomlasztása lett volna, eltörlésre kerüljenek, de legalábbis ütemezési könnyítést kapjunk. De az elnyomó bankárok nem tudták megállni az újabb pénz szerzés lehetőségét, és Magyarországot az óta is pénzügyi sarc terepévé tették. Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja. A statisztikai évkönyvben, 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés.

Antall halálával és 4 év elteltével 1994-ben a nép visszaszavazta a volt kádereket. A Kádár rendszer biztonsága sokakat csábított, és Horn Gyula elsöprő fölénnyel alakíthatott kormányt. A SZABAD EURÓPA
véleménye szerint az IMF és Sorosék a háttérből megzsarolták Hornt. Vagy privatizál és fizeti a kamatokat, vagy repül, és jön a választás és a Fidesz. Horn is féltette hatalmát és engedett. Surányi fizette a kamatokat, Bokros megszorított, és Suchmann Tamás privatizált. Mindent.

Surányi, Bokros, és Suchmann alatt beindult a nemzeti vagyon kiárusítása. Így az a faramuci helyzet állt elő, hogy a 22 milliárd dollár adósságunk megháromszorozódott, pedig évente 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk, és ráadásul az a nemzeti vagyon, amit Antall nem adott oda Sorosnak és Sarlósnak, mégis idegen kézbe került.

Miután Hornék elvégezték a piszkos munkát, a nyugati bankárvilág a Fideszt helyezte hatalomba, mert a mezőgazdaságra és a termőföldre is rá akarta tenni a kezét. Ennek érdekében megzsarolták Orbánt, hogy
Torgyánnak adjon szabad kezet és pénzt a mezőgazdaságban. Ha nem veszi be a kormányba a Kisgazdákat, akkor a választást megnyerő és legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-re sózták volna Torgyánt, és jött volna az MSZP-SZDSZ-FKGP kormány! Így Orbán engedett.

Torgyán alatt megkezdődött a mezőgazdaság szétverése. Ennek az volt a célja, hogy az addig még úgy-ahogy működő magyar mezőgazdaság a padlóra kerüljön, és fillérekért fel lehessen vásárolni. Ekkor születtek a zsebszerződések. Mikor Torgyánnal szétverették a mezőgazdaságot (emlékszünk, működésképtelen családi gazdaságokba döntötték a pénzt) megengedték Orbánnak, hogy eltávolítsa. Orbán megzsarolta Torgyánt - akárcsak Antall - az ügynökmúltjával, Torgyán le is mondott. Jött a 2 éves költségvetés és Szabadi futópórázon.

De a nagy fölénnyel vezető Fidesz is pofára esett, mert nem lettek újraválasztva. Eddig Antall (Boross), Horn, és Orbán is kiszolgálta a nyugatot és Sorosékat, az IMF-t. De mindegyiket ejtették, és mindig az aktuális ellenzéket segítették helyettük. A 2002 évi választás eredménye fontos volt, mert a Torgyán-féle mezőgazdasági ámokfutás után már meg lehetett engedni a csatlakozást az Európai Unióhoz, és ráengedni a halálos ágyán vergődő magyar mezőgazdaságra a nyugati árukat. Medgyessynek adtak kölcsönt, hogy megcsinálhassa a 100 napos programot, és 2004-ben a csatlakozás eufóriájában nem vették észre az emberek, hogy vége lett a magyar mezőgazdaságnak és kereskedelemnek is.

Medgyessy a kölcsönökből osztogatott.
A kölcsönökből megemelt fizetéseket és nyugdíjakat pár év alatt kiszivattyúzták az országból a multinacionális kereskedelmi egységek segítségével, a PLÁZÁK-kal, és bevásárló központokkal. A pénz elfogyott, az adósság maradt, a nemzeti vagyon elveszett.  A 100 napos programra adott kölcsönöket egyből visszaszivattyúzták magukhoz.

Az 1990-ben 22 milliárd dolláros adósság időközben 135 milliárd dollárra nőtt, miközben évi 5-10 milliárd dollár kamatot fizettünk. Miután a baloldalt most engedik lejáratni (van is miért), újra a másik bábot, Orbánt hozzák vissza a hatalomba. De ne legyenek illúzióink, Orbánt ugyanúgy zsarolják és irányítják, mint Gyurcsányt. Míg Gyurcsány, Bokros, és Surányi, ugye, a Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű
csoport  (bábja).

És egy kis ráadás.

"Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet,ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk" - mondta Bencze Izabella. A jogász azt mondja, hazánkban a hivatalos kommunikáció szerint a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.

Trianon miatt nálunk tilos volt a reprivatizáció!

Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva(!) volt. "Trianon miatt volt globális parancs a reprivatizáció megtiltása. A környező országok könnyen reprivatizáltak abból a rabolt vagyonból, amelyet véres koncként Trianon után kaptak, s a magukénak tekintettek. Ezt a Nyugat, a globális hatalmi rendszer is elismeri. Mi lett volna, ha Magyarországon visszavezetjük a történelmi reprivatizációt? A Nyugatnak kényes kérdésben kellett volna állást foglalni: legitim
döntésnek ismeri-e el a trianoni békeszerződést. Ezt a Nyugat el akarta kerülni" - mondta Bogár László.

A "NEMZET" gondolatok.

Martonyi János külügyminiszter azt mondja, „Nemzeti összefogás kell, mert ha nincs, az a szélsőjobb malmára hajtja a vizet.” Kérdem én, a szélsőjobb, bárkit is ért alatta Martonyi, nem a nemzet része? A szélsőjobbosok 10 millió magyarországi magyarról beszélnek folyamatosan, de állandóan cigányoznak, zsidóznak. Kérdem én a közel 1 milliós cigányság nem a nemzet része? Mert ha nem, akkor kéretik csak 9 milliós nemzetről beszélni. Büszkén írogatnak mindenhol több tucatnyi magyar Nobel-díjasról, aztán két sorral lejjebb már szidják a zsidókat. Igaz ugyan, hogy a magyar(?) Nobel-díjasok 95%-a zsidó volt. Kéretik eldönteni, hogy akkor most a nemzet részei-e? A 2 milliós erdélyi magyarság minden tagja a nemzethez tartozik, az is, akinek a neve Lakatos? Az erdélyi magyar ajkú cigányok is a nemzet részei?

Na, kérem ez így nem megy! Olyan nincs, hogy a Jobbik tüntetést szervez az Unió ellen, és a színpadon EURÓPAI UNIÓS képviselő beszél az EU ellen, aki mellesleg havi 6200 euro (cc. 2 millió forint) fizetést vesz fel az UNIÓ-tól. Olyan nincs, hogy ugyanitt a szónok Attilával és Csaba királyfival példálódzik, de előtte pár nappal még nagy keresztény volt. Attila, mint keresztény szimbólum? Tiszta „katyvasz”, nincs értékrend! Fel lehet vetni, hogy lépjünk ki az Unióból. Megfontolandó, de nem zászlóégetéssel, hanem politikai vitákkal, TV-s pártelnöki vitákkal, melyben lehet érvelni, és nem csak az érzelmeket korbácsolni.

Most vagy Attila, Csaba királyfi és a rovásírás, vagy a keresztény Európa. Lehet mindkettő, de, akkor kéretik ezzel nem érvelni, mert nevetségesek leszünk.

Vesszőparipám, hogy igenis vannak pénzügyi elnyomók, létezik egy szűk réteg, akik a világot a pénzen keresztül a markukban tartja. Erről írunk immár hatodik éve. De botorság azt hinni, hogy ezek az elnyomók származási, vagy felekezeti alapon csoportosulnak. Ezt pont ők vetik oda nekünk, gumicsontnak, hogy marakodjunk.

Orbán Viktornak is döntenie kell! El kell döntenie, hogy kik adósították el az országot. Most a gaz kommunisták, Gyurcsányok, Bajnaik, úgy általában a baloldal (új szitokszó neolibárális! azt sem tudják sokan mit jelent), akik állítólag ahányszor csak lehet, rárontanak a saját nemzetükre. Vagy, a nemzetközi pénzügyi világ irányítói felépítettek egy olyan rendszert, a pénzkibocsájtás jogának megszerzésével, a nemzeti bankok kézben tartásával, a kereskedelmi bankok hitelpolitikájával, a pénzügyi minősítő cégekkel, a tőzsdékkel, a befektetési alapokkal, IMF-vel, Világbankkal, stb., stb., mellyel a világ minden nemzetét adósrabszolgaságban tartják, és aki nem engedelmeskedik azokat „kinyírják”. Viktor döntsd el, hogy melyik igaz! Most kik adósították el az országot? A kommunisták, vagy az őket is átvágó nemzetközi pénzoligarchia? A kettő együtt nem megy.

Utálom, amikor egy politikus megsértődik azon, amikor vele teszik azt, amit ő tett az előző kormánnyal. Orbán népszavazott, tűntetett, kivonult, bevonult, kordont bontott, sípolt, dobolt, stb. Leideggyengézte Gyurcsányt, de Orbán és hívei megsértődnek, ha őróla meg különböző grazi elmegyógyintézeti kezelés kapcsán pletykálnak. Mindenki azt kapja vissza, amit ő adott. Most, amikor ő kapja ugyanezt (a tizedét se), akkor megsértődik. Nem vesszük észre, hogy ez a megosztás mind ellenünk van.
Szóval, vissza nemzethez! A nemzetnek a része a szélsőjobbos zászlóégető Jobbikos, a zsidómániás Csurka, Dörnerestül, a Fidesz szavazói, de ugyanúgy nemzet része az MSZP szimpatizáns, az öreg „komcsi” bányász, a munkanélküli melós, a hajléktalan, a liberális gondolkodású honpolgár, a zsidó származású ember rabbistól. A nemzet része mindenki, még, akkor is ha vallása alapján nem a kormány által engedélyezett vallásokhoz tartozik. Akkor is a nemzet része, ha a Nirvánában, az örök vadászmezőkben, a közös tudatban, vagy Yoda mesterben hisz.

(Zárójelben jegyzem meg a bizniszegyházas nemzetmegosztáshoz, hogy az elismert 14 egyház vette fel az állami támogatások 99,2 %-át, a maradék 340 egyház osztozott a támogatások 0,8%-án. Kérdés, akkor most, melyek is a bizniszegyházak?) Sőt akkor is a nemzet része valaki, ha egyenesen ateista. A nemzet része az egymilliós cigányság, akkor is, ha sokan közülük lusták, ingyenélők, sőt esetleg bűnelkövetők. A nemzet részei a különcök is, a búzaégető Karsaitól, a féregirtós Torgyánon át, a mindigjóhelyenvagyok Pozsgaiig. Sőt, bármennyire hihetetlen a nemzet része Orbán Viktor, és maga Gyurcsány Ferenc is. Továbbmegyek a magyar nemzet része Szálasi Ferenc, Kun Béla is. Olyan nincs, hogy egyiket letagadjuk. Vitatkozni lehet szerepükről, de letagadni, hogy a nemzet részei lennének ostobaság. (A magyarságot sújtó, az örök megosztottságot és marakodást előidéző Turáni átokról itt olvashat!)

Szóval, amikor nemzeti egységről beszél valaki érdemes átgondolni, hogy mi is a nemzet. Sajnos a nemzet szót is kijátszották a magyarok megosztására, és létrejött egy nyelvi képtelenség, mint a nemzeti oldal. Matematika tanárként zavar, hogy egy legnagyobb halmaz részeként határoz meg valaki egy részhalmazt, amit megegyezik a legnagyobb halmazzal. Ilyen nincs! Egy nemzet az egy egység, azon belül lehetnek oldalak (részhalmazok).

2012. január 27., péntek

Pénz, infláció, hitel, ....

Gondolkodom tehát vagyok 

‎1. TÉNY.
A jegybank (a MAGYAR NEMZETI BANK) az ország tulajdonában van.
2. TÉNY..
A jegybank kizárólagos joga, hogy pénz bocsásson ki.
Kérdés: Mi van, akkor, ha egy ország költségvetése hiányt mutat?
A logikus válasz: A jegybank bocsásson ki pénzt a hiány fedezésére.

Most szólalt meg a fejedbe az eddig előre beprogramozott sziréna és elkezd villogni a vészfény.
TILOS!!! NEM SZABAD!!! NEM LEHET PÉNZT KIBOCSÁTANI, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
Eddig programoztak be és erre. Itt szépen le is fagysz mint Windows a számítógépen.

ITT ÉS MOST MI PROGRAMTÖRLÉST HAJTUNK VÉGRE!


3. TÉNY.
Az elmúlt 80 évben mindig hiány volt a költségvetésben.


4. TÉNY..
Mégis még mindig működünk.

Kérdés: Hogy' lehet ez? 

Nos, „programozóink” azt megtiltják nekünk, hogy
pénzt bocsássunk ki, de azt már nem, hogy ők adjanak nekünk pénzt.

Magyarul: a PLUSZ PÉNZ a hiány fedezésére mindenképpen bekerül a
gazdaságba, mert az különben azonnal összeomlana.
Miért nincs sziréna és vészfény?
NEM LEHET! PÉNZT KIBOCSÁTANI TILOS, MERT INFLÁCIÓ LESZ!
Pedig ez ugyanannyi mennyiségű pénz, mint amennyit mi magunk is
kinyomhatnánk, és valóban lesz is egy kis infláció 4-5%, - de akkor
miért nem mi adjuk ki a saját pénzünket? Hiszen látszólag ugyanaz a folyamat.
Pénz rakása a gazdaságba a hiány fedezésére.

DE CSAK LÁTSZÓLAG AZONOS A KÉT PÉNZ!
A mi általunk kibocsátott pénz okoz némi inflációt és ennyi!

A ő általuk kibocsátott pénz okoz némi inflációt (ugyanannyit) és....
KAMATOT KELL RÁ FIZETNI!
További jó gondolkodást!

MNB Ti, hogy látjátok? Jegybanki vitához. MNB?


Egy idézet a MAGYAR NEMZETI BANK-ról szóló törvényből:
I. Fejezet
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS
ALAPVETŐ FELADATA

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar
Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai
Rendszerének tagja.

(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt
feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során
függetlenek, nem kérhetnek, és nem fogadhatnak el utasításokat az
Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió
intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy
bármilyen más szervtől!

Magyarul: mi magyarok választjuk a PARLAMENTET. A Parlament
(országgyűlés) ellenőrzi a Kormányt*, a Kormány NEM ellenőrzi a
jegybankot. Következésképpen mi magyarok nem ellenőrizzük a
jegybankot, és a pénzkibocsátást.

A jegybankot, a MAGYAR NEMZETI BANK-ot az Európai Központi Bank ellenőrzi.

És mit gondoltok: kik a tulajdonosai az Európai Központi Banknak?

ADÓSSÁG "magyar sors".

Gondolkodom tehát vagyok 
Adósságtörténet.
Egy ország fuldoklik egy érthetetlenül nagy adósság szorításában!
Beszéljenek a számok:
~ 1945-ben, a németek után az oroszok (szovjetek) szállták meg
Magyarországot.
~ 1956-ban a magyar nép megkísérelte visszaszerezni a hatalmat a
megszállóktól és a bábkormánytól..
~ 1957 tavaszára, a "van másik" bábkormány megszilárdította rémuralmát.
-----------
~ 1973-1989 között egymilliárd dollár érkezett be Magyarországra.

~ 1973-1989 között kifizetett a Kádár kormány tizenegy milliárd dollár
kamatot az egymilliárd dollár után.

~ 1989-ben: csődhelyzet, mert összegyűlt húsz milliárd adósság!

Tehát: kölcsön: 1 milliárd dollár!
Visszafizetve: 11 milliárd dollár!
Maradék adóság: 20 milliárd dollár!
Erre, mondta Antal József: "Az adósságot vissza kell fizetni!"
"Ez becsületbeli ügy!"

Vajon kinek a "becsülete" múlott azon, hogy ezt a szélhámos pénzügyi
műveletet elismerjék?

~ 1989-2010 között felvettünk 50 milliárd dollárt.

~ 1989-2010 között kifizettünk 150 milliárd dollár kamatot.

~ 2010-ben tartozunk 132 milliárd dollárral, plusz kamataival.
Azaz 2010-ben hazánk 2321 milliárd forint, azaz 11, 6 milliárd dollárt fizet csak kamatokra.

2012. január 23., hétfő

Egy kis "maszekmunka" mindenkinek.

Egy kis „maszekmunka” mindenkinek. Nem kell hozzá senki, és semmi, csak TE!
NYUGDÍJASOK
Nagyon sokan, vannak. Nem ismerem, ezért nem is írom, mennyien. SOKAN!
Választásnál, ügydöntően SOKAN.
És mint eddig, ezután is helytelenül fognak szavazni.
Ennek oka részint életvitelük, részint tájékozatlanságuk, no és befolyásolhatóságuk.
Csak egy módon foghatók. Ez pedig a család, gyerekek, unokák. Egész pontosan az ő jövőjük.
A „sajátjukra” legyintenek. „Jó ez nekem így is. Nem akarok felfordulást.”
Meg kell velük értetni, hogy ez egy öngyilkos út, amely leszármazottai, kedvesei ellehetetlenüléséhez, életterük teljes beszűkítéséhez, külföldre menekülésükhöz (érzékeny pont!), nyomorukhoz vezet.
Meg kell velük értetni, hogy a jelenlegi kormány döntései hova vezetnek, miért elhibázottak.
Különösen meg kell velük értetni a kormány jelenlegi kétszínű politizálást, és annak szándékát.
Mindnyájatoknak van közeli nyugdíjas ismerőse, rokona, vagy olyan, akihez közel áll.
Olyanok, akik benned megbíznak, adnak a szavadra.
Ne a „világba” agitálj, mert futótűzként elterjed, és nem hogy nem hallgatnak rád, de még kerülni is fognak.
Ha megkérdezi akkor kire szavazzon, bátran válaszolj, hogy még nem tudod. De tedd hozzá, hogy a FIDESZ azt mondta „A hídon akkor kell átmenni, amikor odaértünk.” Most azt az utat építjük, ami a jó hídhoz vezet.
Ne várj a NET-re. Ez személyes dolog.
A nyugdíjas 70 éves szomszédod, jó ismerősöd, családtagod, a NET-et már nem tanulja meg, de FIDESZ IGEN „X”-et még tud húzni.
Érdd el, hogy ne így legyen.
--- --- ---
Néhányan, lehet azt gondoljátok, hogy ez a Laciferi, „luciferi” agymosást akar nálunk csinálni.
Megvallom őszintén, bár MLM-es korszakomban roppantul utáltam, most szívesen megtenném.
Indoklás: Nem kell bizonygatnom, hogy nyugdíja „pletyka-híradó, továbbra is és igen hatékonyan működik. (Nyugodtan olvasd úgy ahogy írtam. Nem S.P. plágium. Saját!)

„Három nyugdíjas beszélget. Kébzejjétek, a Zsuzsi, tuggyátok, a fuvaros Pistának a jánya, aki most óvónő, aszongya nekem, hogy…..
Nem mondod Marikám! Nekem meg a Drótos Tót Pista jánya, a Pirka, az önkormányzóságná van, mondta ugyanezt.
Nem tudom mi folyik itt, mer nekem meg a Beéla, a Postás Feri fija mondta, valahun pesten dógozik, valami minisztérijumban. Lehet összebeszéltek? Me mondd má Gizusom, Háta Beéla nem ismeri egyiket sem.”

Jó munkát!

Idézet a blogbejegyzésből:
„Ma Magyarországon a 3 millió nyugdíjas véleménye meghatározó. Felfogtuk valaha azt, hogy mit jelent ez? A teljes választó népességből, ami - magas részvétel esetén - 5 millió fő! Az ő helyzetükből egészen más optikája van mindennek, ami ebben az országban történik. És ha ezt nem vagyunk képesek érteni, sőt, megérteni, akkor végül mi fogunk lemaradni a valóságról, kedves barátaim. Ezt a valóságot írom le nektek, hátha ismerős valakinek. Ez egy nagymama valósága.”
http://ertseykatalin.blog.hu/2012/01/22/bejegyzes_url_cime_1782

A Nemzeti Ünnep, mindnyájunk ünnepe.

Úgy látom néhányan nincsenek tisztában a Nemzeti Ünnepek fogalmával, tartalmával, méltóságával, amikor azon háborognak,  hogy a Kormány az ünnepi helyszíneket, Budapesten és vidéken (az önkormányzatok) előre biztosítják, mint a közös ünneplés helyszínét.
És itt a KÖZÖS szón van a hangsúly. Mért kellene nekem, mondjuk március 15.-én, egyidejűleg, Isten tudja hány helyen lennem, hogy a különböző pártállású, vallású, etnikumú barátaimmal ünnepelni tudjak. Ők és én is együtt akarunk ünnepelni és nem fog rajtunk semmiféle  „hiszti”, csak, azért mert egyesek most úgy gondolják így hangsúlyosabbak lesznek.
A mindenkori kormánynak kutya kötelessége megfelelő helyszínek biztosítása a méltó ünnepléshez.
Kormánypárti  politikusok, és ellenzékiek!
Ezek az ünnepek a  Magyar Nép, a Magyar Nemzet Ünnepei.
Tehát COKI!
Kormánypárti  politikusok, és ellenzékiek!
Ha nem tudjátok tartani a lepcses szátokat, és bele akartok rondítani az ünnepünkbe, akkor inkább maradjatok otthon.
Ellenzéki társaim!
Módunkban áll szavunkat felemelni, elégedetlenségünknek hangot adni, máskor, és más időpontban.
Például március 10- én.
Az ünnep, az ÜNNEP!

Ü N N E P!


Két gondolattal is "birkózgatok" a hétfő Opereházi ünnepség kapcsán.
Az első, amit ünnepeltünk. Az Új Alkotmány, a "törvének, törvénye".
Az a dokumentum, amely meghatározza létünket, amelyre nagyon sokan, mint a nép akaratával egybeesőre, felesküsznek. Amely gondos munka eredményeként, széles körben megvitatva olyan jól sikerült, hogy az megingathatatlan biztosítika a fejlődésünknek, "betonbiztos" alapja a jövőnknek.
Amennyiben ez így van, már pedig a miniszterelnök szerint, bár nem idéztem szó szerint, de a lényegét tekintve, ÍGY VAN, akkor miért nem ünnepelt az egész ország?
Akkor miért olyan ünnep volt ez, hogy 100-an bent ünnepeltek, 100.000-n meg kint tiltakoztak?
Lehet, csak az érvényrejuttatásának megkérdőjelezhető módja, vagy a tartalma, esetleg mindkettő miatt?
Ha már annyira revízióra szorult (megjegyzem revízióra szorult) a korábbi Alkotmányunk, nem lehetett volna ezt másképp csinálni?

A másik gondolat meglehetősen "földhözragadt". Az ünnep finanszírozása.  Vezetőként, egy-egy jól elvégzett munka sikerét mi is megünnepeltük.
Saját pénzünkön.
Igaz a szervezet költségvetésében, volt vendéglátási, illetve reprezentációs költséghely, és a résztvevők számától függő költséghányad, de ezt ne lehetett felhasználni saját "vállveregetésünk költségeinek" finanszírozására.
Ez a hivatalosan, a munkával összefüggően érkezett vendégeink, illetve a kiemelkedő munkát végzett és megjutalmazott munkatársaink megvendégelésére fordíthattuk.
NOS! A magyar nép számára kirekesztő, és megalázó módon, tartalmának demokratikus voltát is erősen megkérdőjelezhető törvényt, a magyar nép költségén megünnepelni?
A minősítő jelzőket mindenki sorolhatja, én csak egyet mondok:
Erkölcstelen.


Tüntetés a kormány mellett! Előzetes, tanulságokkal.


Mindenekelőtt szeretnék nyugalomra és higgadtságra kérni mindnyájatokat. Higgyetek abban, hogy az erő nálunk van. Ez nem üres frázis, henem közvéleménykutató szakemberek felmérése alapján tény.
Vegyük ezt a demonstrációt, amitől, bár a főszervező a FIDESZ, érthető módon elhatárolódnak.Legalábbis azt mondják, hogy ez spontán, és a tisztességes magyarok demonstrációja.
Két dolgot azonban nem tudnak megtenni.
1. Az igazságot eltussolni.
2. Napi rendszerességgé tenni ezt a demonstrációt.
Ez egyszeri. Nagy sajtót fog kapni. Legyen.
Mi számottevően könnyebb helyzetben vagyunk.
1. Az igazság a mi oldalunkon áll.
2. Mi, akár mindennap, tudunk demonstrálni. Igaz nem több ezer emberrel, "csak" 100, 500, 1000 de időnként 100.000 emberrel. ÉS! Folyamatosan.
Megjegyzem ez az utóbbi idők tapasztalata. És erre kell buzdítani minden demokratikus szerveződést, mozgalmat, csoportot, szakszervezetet.

Egy permanens ellenállási mozgalmat kell, valamilyen munkamegosztásban, szervezni.
ÉS!
TANULNI A FIDESZTŐL!

Ne feledjétek! Az ellenfelet saját fegyverével lehet legkönnyebben legyőzni.
És ez a fegyver nem is áll tőlünk olyan távol.
Figyeljétek meg a demonstrációjukat. Minden transzparensük IGEN-lő lesz. Nem tiltakozni fognak a mi demonstrációnk ellen, hogy baszogatjuk, és fenyegetjük a kormányt, hane IGENLIK ezt a kormányt.
Tegyük mi is ezt. Mi sem egyszerűbb. Minden demonstrációnk azt fejezze ki, amit AKARUNK. Nekünk tök mindegy, hogy ezt Orbán, Torgyán, vagy éppen Gül Baba valósítja meg. Valósítsa meg és már itt sem vagyunk.
A Rádió/TV hallgató/néző is, legyintés helyett "már megint tiltakoznak" azt fogja mondani, "Nézd már! Ezek azt kérik, követelik amit ÉN." Figyeld meg a rendőrt, amikor nem olyan transzparenst lát, hogy "TAKARODJ VIKTOR!", hanem olyat, amin az van amiről tegnap este az asszonnyal beszéltek, hogy jó lenne, ha így lenne!
Kapizsgáljátok!
Akkor szép higgadtan vegyük tudomásul, hogy ők most "spontán" tüntetnek. Nézzük ezt végig a fotelből, és készüljünk a mi következő AKARJUK demonstrációnkra.

Az „utcára” tettek bennünket.

Úgy tűnik, hogy akaratunk megvalósítása érdekében, az „utcára” tettek bennünket.
Nem örülök neki.
Az állandóan , nem véletlenül, hangoztatott összefogás szükségessége mellett érdemes lenne „tartalmi” változáson is gondolkodni, valahogy így:

„Jó magam is elengedem már a fülem mellett, hogy "Tiltakozunk a ....". Egyszerűen becsukódik. A fülem. Pláne ilyenre, hogy: „Mondjon le…!”
De élesedne, ha azt hallanám:
"Egyenrangú hitelszerződéseket akarunk!"
No ezen már elgondolkodom. Én fizetek a pénzért, a hitelért, nem is keveset! Pillanatnyilag a hitelt kihelyező (bank) egyoldalú szerződésének vagyok kitéve. Mit is akarnak ezek? Nem tiltakoznak, azt AKARJÁK amit én.
Kölcsönösen előnyös, egyenlő jogokat biztosító hitelszerződést, amelyben nem „kiszolgáltatott”, hanem „üzlettárs” vagyok.

Képzeld el a rendfenntartásra kirendelt rendőr arcát, (lelkét) amikor azt látja a transzparensen, hogy :
"A rendvédelmi dolgozók, megbecsülését, tisztességes megélhetését, előmenetelét biztosító rendszert akarunk!"
Nagy valószínűséggel felmerül benne, hogy én most azok "ellen" védem a "rendet" akik azt akarják, amit én, és azt a "rendet" védem ami meg ebbe a lehetetlen helyzetbe hozott. Vajon, hogy élné meg?
Szeretném a "tiltakozunk" szót és tartalmát az "akarunk" szóra és tartalmára leváltani.
Nem egyszerűen "cseréről" van szó!
Tudatformálásról.
NA! Ez a nehéz”

Gondolatok a „békemenet” kapcsán


Előttem teljesen világossá vált, hogy mi az, ami ennyi embert az utcára tud vinni.
A „MAGYARSÁG TUDAT”. A büszke „MAGYARSÁG TUDAT”.
Mondhatod: „Alanyi jogon járó ingyenes egészségügyi ellátást akarunk!”  Lesznek páran.
Mondhatod:”Biztonságot nyújtó szociális hálót akarunk!” Lesznek, de kevesebben.
Mondhatod: „Politikamentes MÉDIA-t akarunk.” Mér éhségsztrájkolhatsz is. Eredményét látod.
Mondhatsz bármit amit magad, vagy valaki, valakik sokféleképpen pontokban foglaltak, mint követelést. Talán megértik, és páran eljönnek.
Szidhatod a kormányt, a pártokat. Lasan már csak legyintenek.
DE! A „NE BÁNTSD A MAGYART” . Erre utcára mennek. Még a Lengyelek is ÉRTÜNK, MAGYAROKÉRT.
Nos a tegnapi „békemenet” szerintem erről szólt. Létszámháborúba nem bocsátkozom. Jelentős tömeg.
Hogy Orbán Viktort, és a FIDESZT IS! Éltették, érthető.
Amennyiben a „Fekete Károgó Varjúk Pártja” vezérszónoka utasította volna rendre úgy az EP-t mint Orbán Viktor akkor a „Fekete Károgó Varjúk Pártja” és vezére kapott volna ilyen éljenzést, azon egyszerű oknál fogva, hogy ő NEM HAGYJA BÁNTANI A MAGYART.
Az már nem jutott el a tudatukig, hogy a pártvezér pénzt kér az gyűlölt IMF-től. No meg az sem, hogy fene nagy „MAGYARKODÁSUK” rossz üzenet, és bizony lehetnek következményei (zászlóégetés). Ami a Lengyeleket illeti, ők sincsenek jobb viszonyban az EU-val mint mi, így , már csak a régi barátság kapcsán is, nyilván csatlakoztak. Lévén EU ellenes, én magam is szívesen megszabadulnék (be sem léptem volna) tőlük, de nem így.
Ezt hívom én az emberek „becsapásának”. Nem megtévesztés, BECSAPÁS.
Ez egyben üzenet az EU-nak is. Valami nem „kerek”.  Talán nem ártana felkészültebbnek lenni, hiszen az alapító nyolcakra „rázuhant” tömeg, nem csak piacot, hanem problémát is hozott magával.
A feladat adott.
Nyilván épelméjű ellenzék nem fog „NEM LESZÜNK EURÓPA GYARMATA” transzparenssel felvonulni, de a mozgósítás hatékonyabb motivációját meg kell találni.
Igaz előtte nem ártana leülni tárgyalni, összefogni.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kisslaciferi/uploads/LOGO-PLAKAT-1.JPG

2012. január 9., hétfő

NINCS PÁRT_NINCS PROBLÉMA

F E L H Í V Á S! 
MNDEN SZAKSZERVEZETNEK, ÉRDEKKÉPVISELETNEK, MOZGALOMNAK, POLGÁRI SZERVEZŐDÉSNEK, mindenkinek aki valamely módon felemeli a szavát, és harcol a demokráciáért.
Kinek-kire van szüksége?
A jelenleg ellenzékben levő pártoknak, a szakszervezetekre, a demokratikus, polgári mozgalmakra, egyéb ellenzéki szerveződésekre,
vagy mindezeknek, azaz nekünk, akik valamely ilyen szerveződésben mondjuk a magunkét, a már említett pártokra?
A PÁRTOKNAK RÁNK, VAGY NEKÜNK A PÁRTOKRA?
Úgy gondolom az utóbbi időszak megmozdulásai, is bizonyítják, hogy nekik van szükségük ránk.
HÁT NEM KAPNAK BELŐLE! 
NE LEGYEN ILLÚZIÓTOK!
CSAK A SZAVAZATOTOK KELL!
Megvagyunk nélkülük.
Egyáltalán nem hiányoznak egy megalakuló és munkába kezdő ellenzéki kerekasztalnál, hogy „álnok” módon, a demokrácia köntösébe bújva azért tárgyaljanak velünk, hogy  egyetlen reális lehetőségük lévén „visszaszivárogjanak” a hatalomba.
SŐT TOVÁBBMEGYEK.
NE LEGYEN ILLÚZIÓTOK!
CSAK A SZAVAZATOTOK KELL!
Az elmúlt húsz egynéhány évben, a politikában szereplő egyetlen személy sem, rejtőzködjön most „bármilyen KÖNTÖSBE”, és üljön a tárgyalóasztalhoz.
Üljenek le azok az asztalhoz, akik eddig is bizonyították, hogy bennünket képviselnek.
Nem kellenek a jelenlegi pártok! Nincs rájuk szükségünk!
NE LEGYEN ILLÚZIÓTOK!
CSAK A SZAVAZATOTOK KELL!
Kell viszont, akár önjelöltként is egy szervezet, csoport, mozgalom, szerveződés, … (PÁRT NEM!!!) amely beindítja ezt a folyamatot. Nem fontos, hogy a legjelentősebb legyen, bár megjegyzem nem hátrány, legyen összehozó ereje.
Aztán jelentkezhet bárki, és induljon el a „Ki, Mit-TUD”!
A zsűri „MI VAGYUNK”. A vetélkedő NYILVÁNOS!
Továbbjutásos rendszerben tehát marad, az az elfogadott, határozatképes „ellenzéki kerekasztal” melynek résztvevőit, ha úgy tetszik a produkciójuk alapján, mi állítottuk össze, és amelynek az a feladata, hogy olyan határozatokat hozzon, és cselekvési programot adjon, amellyel kimászunk ebből a pártos, diktatórikus csapdából, remélhetőleg örökre.
Jelszó: Kifelé a pártokkal az ellenzéki tárgyalásokból!!

A „kerekasztal” kezdje ezzel (19 pontból kiemelve):
 1. A politikai elit leváltása.
 Az elmúlt húsz évben, vagy annál is régebben tevékenykedő teljes politikai elit eltávolítása a közéletből, ezen személyek teljeskörű átvizsgálása, szükség esetén elszámoltatása, és akár közügyektől való eltiltása.
 2. A pártrendszer felszámolása.
A magyarországi pártrendszer teljes felszámolása, gazdasági háttérrédekek igényeit szolgáló párt,- és  egyéb tömörülések jövőbeni létrejöttének megakadályozása.
Kizárólag visszahívható, egyéni képviselők delegálása az országházba.
KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK VÁLASZTÁS. ALKOTMÁNYOZÓ NEMZETGYŰLÉS.
A PÁRTOKKAL NE LEGYEN ILLÚZIÓTOK!
CSAK A SZAVAZATOTOK KELL!

2012. január 7., szombat

19 PONT

Magyarországon, és a világban egymást érik, a demonstrációk, és  tüntetések.
A legtöbbjük a fennálló politikai és gazdasági  struktúrák ellen szól, amelyek magukba foglalják a korrupt politikusokat, azok pártjait, a pénzintézeteket, és a világszerte kizsákmányolást folytató multinacionális cégeket.
Nehezen körvonalazódik, hogy az emberek 99%-a mit is szeretne valójában, mert a történések még arról szólnak leginkább, hogy mit nem.
Ez az út egyenlőre nem vezet sehova, vagy ha vezet is, akkor a vakhomályba.
A legfontosabb az, hogy pontosan meg kell fogalmazni valamennyi követelést és azt a közvélemény elé tárni.
Sokkal könnyebb úgy mozgósítani az embereket, hogy tudjuk mit akarunk minthogy csak azt skandáljuk, mit nem akarunk.
Megfogalmazott pontokba szedett elvek esetében az emberek egyértelműen állást tudnak foglalni mellette, vagy ellenében.
Amíg a többség, csak azért megy az utcára, hogy valami ellen emelje fel a szavát, a résen lévő, számítók könnyedén az élére állhatnak, és elvihetik az eseményeket nem várt, más irányba. Ezt nyilván senki nem szeretné.
Ennek a veszélyét látom a mostani megmozdulások esetében is, Magyarországon, és a világban mindenütt.
Abban az esetben viszont, ha kristálytisztán meghatározott célok érdekében történik minden, nehéz félrevinni az ügyeket, mert aki kísérletet tenne erre, azonnal lelepleződik.
Magyarországon és a világ azon részén, ahol egyre erőteljesebbek a hatalommal szembeni fellépések, képviseleti demokrácia működik.
Ebből kifolyólag két lehetőség van a hatalom birtoklóinak eltávolítására, mert ugye azt senki nem képzeli, hogy önként lemondanának róla, és távoznának.
Az egyik lehetőség, az erőszakos eltávolítás, amelyet a többség nem akar, még akkor sem, ha az elkeseredettség egyre nő. Senki nem szeretne vért az utcákon, bizonytalan szükségállapotot, és még bizonytalanabb végkimenetelt.
Általános történelmi tapasztalat, hogy az ilyen jellegű forradalmak szinte soha nem érték el valódi céljukat a múltban, valahogy mindig holtvágányra futottak.

A másik lehetőség, hogy vagy előrehozott választásokkal, vagy, sajnos megvárva a 2014-et, a normál mederbe haladva váltani le a hatalmon lévőket.
Az előrehozott választások kiköveteléséhez, nem elég pár ezer ember, nem elég pár százezer sem, mert azoktól a hatalom nem ijed meg. Ehhez több millió ember együttes akaratára lenne szükség.
Magyarországon nem látom azt az összeszervező erőt, amely képes lenne milliókat megmozgatni a változás érdekében.
Így vagy úgy, de mindenképpen szükséges azokat az alapelveket lefektetni, hogy mi mellé szeretnénk odaállítani az embereket, hogy akaratukkal kifejezzék véleményüket.

  • ITT A FELHÍVÁS JÖN! Nem írtam le. Lustaság.

1. A politikai elit leváltása.

  • Az elmúlt húsz évben, vagy annál is régebben tevékenykedő teljes politikai elit eltávolítása a közéletből, ezen személyek teljeskörű átvizsgálása, szükség esetén elszámoltatása, és akár közügyektől való eltiltása.

2. A pártrendszer felszámolása.

  • A magyarországi pártrendszer teljes felszámolása, gazdasági háttérrédekek igényeit szolgáló párt,- és  egyéb tömörülések jövőbeni létrejöttének megakadályozása.
  • Kizárólag visszahívható, egyéni képviselők delegálása az országházba.

3. Közvetlen részvételi demokrácia.

  • Közvetlen részvételi demokrácia gyors ütemű, de fokozatos bevezetése, alanyi jogon járó ingyenes internethozzáférés biztosításával, valamennyi állampolgár számára.
  • Széleskörű felelősségvállalás, és felvilágosító oktatás.

4. Szakértői kormány

  • Az átmeneti időszakra, és azt követően, gazdasági és egyéb szakértőkből álló ügyvivő kormány megbízása, a zökkenőmentes mindennapi élet, és átmenet biztosítására.
  • Széleskörű társadalmi, és szakmai konszenzus.

5. Alanyi jogú juttatások.

  • Állampolgárok számára alanyi jogon járó juttatások mihamarabbi bevezetése lakhatás, alapszükségletű energia, víz,-villany, fűtés, és tisztességes mennyiségű, és minőségű élelmiszer tekintetében.
  • Ezzel egyidejűleg, az alanyi jogon járó egyéb alapjövedelmek bevezetésének részletes kidolgozása, és fokozatos bevezetése.

6. Hazai,közösségi kézben levő fizetőeszköz.

  • A hazai fizetőeszköz teljeskörű, újbóli magyar közösségi felügyelet alá helyezése.
  • A jelenleg kártékonyan és rosszul működő bankrendszer teljes átalakítása.
  • Fokozatos, és folyamatos áttérés elektronikus fizetőeszközre, a korrupció, és a bűnözés visszaszorításának érdekében.
  • Államadósság kérdésének felülvizsgálata, esetleges eltörlése.



7. Erőforrás alapú gazdaság

  • A profitszemléletű, szűk érdekeket kiszolgáló kapitalista gazdaság fokozatos átvezetése erőforrás alapú, hosszútávon fenntartható gazdaságba.
  • Multinacionális közösségellenes érdekek kizárása, minden területen.

8. Korrupció felszámolása.

  • A korrupció száz százalékos felszámolása, teljeskörű nyilvánosság bevonásával.
  • Döntési helyzetben levő személyek folyamatos közösségi ellenőrzése, titkosítások feloldása.

9. Új típusú média.

  • A hazai média teljes felülvizsgálata, mindenfajta háttérérdekek száműzése mind a közszolgálati, mind a kereskedelmi vonalakról.
  • Értékalapú televíziózás, és rádiózás működtetése.
  • Színvonalas szórakoztatás előnyberészesítése a tömegbutítókkal szemben.
  • Reklámtörvények szigorítása, korlátlan, és értelmetlen fogyasztásösztönzés visszaszorításának érdekében.

10. Munkanélküliség megoldása.

  • Erőforrás alapon működő gazdaság szempontjából, teljeskörű munkahely, és munkaerőigény felmérés elkészítése.
  • A technológiai munkanélküliségből származó hátrányok kiküszöbölése.
  • Munkalehetőségektől független életszínvonal megtartás.

11. Energiafüggetlenség.
  • Magyarország fokozatos de gyors energiafüggetlenségének elérése, megújuló technológiák, zöld energia, és találmányok révén.
  • Geotermikus hőenergia, szélenergia, vízenergia, egyebek.
  • Közösségi kézben levő víz, energia, és földgazdálkodás.
  • Helyi energiatermelés ösztönzése támogatásokkal, falvak, családi házak, tanyák, lakótelepek, közintézmények esetében.

12. Ingyenes tömegközlekedés.

  • Közösségi közlekedés alanyi jogon való bizonyos fokú ingyenessé tétele, átfogó korszerűsítése.
  • Az egyéni közlekedés teljeskörű átszervezése, környezetbarát technikák fokozatos bevezetésével.

13. Ingyenes oktatás.

  • A teljes oktatási és nevelő rendszer ingyenessé tétele, ugyanakkor átszervezése használható tudás megszerzése irányában, felesleges diplomásképzések leállítása.
  • Preferált gyakorlati szakmák felértékelése, támogatása, ösztönzése.
  • Új értékrendszer szemlélet bevezetése a közösségi érdekek érdekében az egyéni érdekekkel szemben.

14. Ingyenes szociális háló.
  • Teljeskörű és ingyenes egészségügyi ellátás biztosítása alanyi jogon, nyugdíjaskorúak teljeskörű társadalmi ellátása, gyógyszerlobbi kizárása, természetes gyógymódok, és megelőzés ösztönzése.
  • Teljeskörű egészségügyi felmérés, ingyenes és minimálisan kötelező tömegsport lehetőségek széleskörű megteremtése.

15. Felzárkóztatás.

  • Lecsúszott társadalmi rétegek fokozatos felzárkoztatása, visszairányítása a társadalomba, közösségek és civil szervezetek bevonásával.

16. Új közösségi szemlélet.

  • Közösségek összefogásának erősítése, kaláka rendszer felújítása, és ösztönzése, vidéki letelepedés és közösségalakítás ösztönzése, és elősegítése.
  • Széleskörű önrendelkezés.

17. Örök élettartamú termékek.

  • Hosszú élettartamú eszközök és tárgyak gyártásának ösztönzése, és támogatása.
  • Tudatos újrahasznosítás minden területen.
  • Tucat kacatok fokozatos kiszorítása a mindennapokból.
  • Hazai találmányok itthon tartása, megvalósítása, támogatása.

18. Újfajta közösségi biztonság.

  • Hazai rendfenntartó erők szakmai irányítása, független bíróságok.
  • Sorkötelesség újbóli bevezetése, amely közösségi szemléletre, természeti katasztrófák, és egyéb vészhelyzetek esetére készíti fel a fiatalságot.

19. Független szövetség.

  • Nemzetközi kapcsolatok felülvizsgálata, az előnytelen Európai Úniós kötelezettségek újraértékelése, a NATO-val való kapcsolatunk átértékelése, teljeskörű függetlenség szövetségben európával, és valamennyi nemzettel.
  • Európai Közösség új alapelveinek kidolgozása. 
  • Kissebbségi, és helyi közösségek önrendelkezésének teljeskörű támogatása központosított érdekekkel szemben.


http://www.youtube.com/watch?feature=iv&annotation_id=annotation_91475&src_vid=7fH3b1jfBCE&v=PEBx4BcqKBo