Összes oldalmegjelenítés

2011. december 29., csütörtök

Az ellenfeled lebecsülése vereséged biztos záloga.




Gondolom senki, aki Orbánt lehülyézi nem gondolja komolyan, hogy az is.
A diktátorok okosak. Olyan ellenfelek, akikre oda kell figyelni, és akik ellen nehéz a küzdelem. Igaz ez bármely kor diktátoraira. De csak a közeli múltból.
A „piktor”-ból lett Birodalmi Kancellár egy a világgazdasági válságban megroggyant nemzetet emelt olyan szintre, hogy pokoli ideológiára felépített hatalmát, csak össznemzeti (USA, Anglia, Szovjetúnió,..) erőcsoportosítással lehetett térdrekényszeríteni. De vehetném Sztalint, Rákosit, stb….
Aki ebben az összehasonlításban párhuzamot vél felfedezni, Orbán Viktort illetően, az nem jár messze az igazságtól.
Nos ebből kell kiindulnunk. Amennyiben így teszünk, akkor csak egyetlen járható utunk van. 
A jog, és az erkölcs talaján szilárdan megvetett lábakkal, ezekből jottányit sem engedve, nem alkudva, tényekkel bebizonyítani a honfitársainknak, a választópolgároknak – Vigyázat!! Nem ugyanaz!! – hogy:

„Ez a kormány azzal fog bevonulni a politikatörténetbe, hogy kapott egy lehetőséget a gyökeres fordulatra, ehelyett az elmúlt 20 év legrosszabb álbaloldali, neokonzervatív és nepotista gyakorlatait fokozta az elviselhetetlenségig. Ez nem gazdaságpolitikai válság. Ez kormányválság. Annál is több: az elmúlt 20 év meghaladására kapott esély elbukása a rendszerváltás végső kudarca.”
A feladat világos.
Semmi egyebet nem kell tennünk, mint az ezt alátámasztó tényeket, a lehetőségeinknek megfelelően, a legszélesebb körben hirdetni. Ráébreszteni az embereket arra, hogy ezek a törvények, a demokratikus jogok megsértésével ellenük, a „kiváltságos” kisebbség érdekében, bár jogszerűen, de erkölcstelenül, galád módon jöttek létre.
Ki-ki a saját lehetőségei függvényében vegyen részt minden demonstráción. Nem az a fontos, ki demonstrál, hanem az, hogy a demokrácia érdekében teszi-e. Az sem fontos, hogy ki mondta, hanem az, hogy a demokrácia érvényrejutását segíti-e.
És főképp! Jó magyar módora ne „köpködjünk” egymásra! A demokrácia színes államforma. 
Talán még ez is belefér: (egy kis "liberális"  humor!)
Két terhes nő beszélget:
- Fiad, vagy lányod lesz.
- Nem érdekel. Majd eldönti, ha felnő.
BOCS.
Nagymúltú és Európa történetét jelentősen meghatározó történelmi súlyú országunkban soha nem volt demokrácia. 
A magyar valahogy „diktatúrára” termett. 
Az úgynevezett „rendszerváltást” követő időkben „belekóstoltunk” valamibe. Egyesek a szabadságot, korlátlan szabadosságnak, a jelentősen megváltozott gazdasági lehetőségeket a „tisztességtelen első millió” megszerzése időszakának tekintették. Azokról az akkor „Niemand” politikusokról nem beszélek akik, mint mára kiderült egyszerűen „megélhetési bűnözők”, meg azokról az előző rendszerben „élen” vagy „háttérben” az akkori rendszer „áldását” élvezve, jobb szó híján, „átdemokratizálódva átmentették” magukat.
Nekünk, a legkülönbözőbb, a  demokráciáért küzdő csoportoknak, mozgalmaknak, higgadtnak, és hitelesnek kell lennünk. 
Mint előzőleg írtam, be kell bizonyítani a legszélesebb tömegeknek, hogy ez az irány a nemzet elsorvasztását, és a vesztünket okozza.
Jó munkát!

2011. december 22., csütörtök

A DEMOKRÁCIA ÉLHARCOSA, és a VALÓSÁG

Megosztok veletek egy privát levél részletet, kedves jó barátom legutóbbi leveléből.
Új Zélandon él kínai feleségével, és mivel ügyes bajos dolgai hazaszólították, a visszaútjáról folyamatosan tudósít.
Mivel meglátogatják felesége Kínában élő szüleit, a haza-út egyben egy kirándulás is lett közte Tajwan-al.
Idézet:
" Tajwan hivatalos neve Kínai Köztársaság, míg Kínáé - Kínai Népköztársaság. Az általunk ismert Kína hivatalosan az egy Kína politikát tartja egyetlen elfogathatónak, ebbe nem fér bele egy önálló Tajwan, főleg nem egy másik Kína. Jelenleg Taiwan még élvezi az USA támogatását, de nem biztos, hogy ez sokáig így marad. Az USA a Kínától felvett hitelek fejében megvonná a támogatását Taiwantól, az országnak aztán már nem sok választása maradna. A demokrácia élharcosa könnyűszívvel eladna egy országot egy kommunista diktatúrának, ha érdekei úgy kívánják. Az arroganciájukról eddig is tudtunk, csak eddig a pökhendi és önző érdekeiket mindig megpróbálták valahogy leplezni, leginkább hazugságokkal, vagy éppen egy fiktív ellenség kitalálásával lásd terrorizmus. Most még erre sem veszik a fáradtságot. De miért fáj ez most ennyire? Talán azért, mert éppen ez az ország oktatja állandóan kis hazánkat demokráciából? Vagy az Euró övezet elleni hadjárat, mert a dollár teret veszített a nemzetközi valuta piacon? Lehet! De tudja fene! De nem éri meg ezen tovább agyalni!"
Így látja egy USA-t, Franciaországot, Angliát megélt, és megjárt MAGYAR!

2011. december 4., vasárnap

ISLANDI PÉLDA A DEMOKRÁCIÁÉRT



Izland - az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.
Dátum: 2011. June 09. Thursday, 12:53

A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaértékű polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon.
Ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását, és az alkotmányuk átírását.
Éppen azért volt az egész eset elhallgatva, mert az izlandi események a polgári forradalom modellje.
Az izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik mindazon információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitre.
Az Izlandi nép lemondatta a régi kormányt, és a nagy bankok államosítva lettek. Az ország nem fizeti meg az adósságot, mert ez a POLITIKUSAIK korrupt döntéseinek az eredménye.
Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője az ember, és nem a politikus.
Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára, a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette.
Az Izlandi modell mutatja, hogy fontos, hogy a politikusok féljenek az
emberek reakcióitól, ha nem a népük érdekében tevékenykednek. De ők csak és kizárólag a politikai karrierjüket, és ÉRDEMTELENÜL felvett 2-3 milliós jövedelmüket féltik.

Elhallgatott tények Izlandról:
2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.
2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette az elnököt és az egész kormánykoalíciót.
A politikusok követelik az adósság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 milliárd Eurót, amelyet 15 év alatt kellett volna megfizetni 5,5% kamattal.
2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét.
2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai Unióval.
A nép ismét az utcára vonul.
Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93%-a elutasítja az adósság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának.
A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért.
Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése.
Miután az Interpool kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot.
étrehozták az új alkotmányt, amely már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.
2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkottak, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.

Ez az izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása.
Az Izlandon történő események olyan politikusoknak keltette fel a figyelmét mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero
(spanyol), Berlusconi (olasz) és másoknak akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre.
Az Izlandon történő eseményeket bojkottálták.
Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek.
Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed egész Európában.
Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszernek, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitnek akarata ellenére, akik a világválságot okozták.

A szabadság iránti vágynak nincs határa!

Fordította: Vajda Iván

Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az "Althinget", amelyik 930-ban alakult.

Forrás: eredeti