Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 7., vasárnap

RENDŐRI INTÉZKEDÉS MONORI RENDŐR MÓDRA

„Szolgálunk és védünk” monori rendőr módra!

Helyszín Monor, Református templom oldalbejárata.
A „Behajtani tilos kivéve egyházi ügyintézés” tábla után, szabálytalanul, néhány gépjármű (egy személygépkocsi és két segédmotoros kerékpár) áll és fiatalok beszélgetnek. A parkoló, mintegy 20 méterre, üres.
A járőr intézkedik. Szabálysértés. Helyszíni bírság, vagy feljelentés. Köztük egy kiskorú, aki felhívja az édesapját. Az apja kéri, hogy a helyzet tisztázása érdekében adja át a telefont a, jogosan, intézkedő járőrnek. A járőr megtagadja a telefon átvételét, és közli a fiatallal, hogy intézkedés alatt tilos telefonálni, fejezze be, mert megbünteti. A gyerek, apja tanácsára, kéri az intézkedő rendőr azonosító számát, aki annak megadását megtagadja, mondván, hogy benne lesz a feljelentésbe.
Szabályos rendőri intézkedés.
MINTASZERŰ!!
Így kell „Szolgálni és védeni.” !!
Gratulálunk!
Csírájában kell elfojtani a bűnözést. Kezdjük a templomok környékén. Ez a bűnözők kedvenc gyülekezési helye.

Lehet, hogy nekem más elképzelésem van erről, de talán, egy figyelmeztetés, egy kis rövid szabályismertetés, helyreállította volna a rendet, és valószínűleg növelte volna a rendőrség tekintélyét, ami ugye ráférne.

Gratulálok a járőröknek!
Büszkék lehetnek magukra, hogy „szabály szerint” jártak el!
Lelkük rajta, no meg az emberségük, ha ez a fogalom a náluk (talán a rendőrségnél??) értelmezhető.
No persze intézkedni, tolerancia kérdése is. Ehhez természetesen szükséges a helyzet súlyosságának, társadalmi veszélyességének értékelési képessége, és persze  némi intelligencia is.


Remélem, megérjük azt az időt, amikor a pénzünkért olyan rendőrségünk lesz, amely valóban értünk van, azaz:
„Szolgálnak és védenek”